6 грудня - День українського війська

12.12.2014 12:21

              6 грудня  -  День українського війська. Ми довго думали,  як відмітити це свято, щоб воно запам'яталось дітям.  І вирішили  запросити  до школи учасника АТО.                                                                                                             В нашому селі вже багато наших молодих односельців є учасниками антитерористичної операції. Це і Сміхура Петро, і Шевчук Володя, Теленько Володя і Валебний Микола, Кіх Тарас. Деякі з них вже давно перебувають на Сході, деякі були мобілізовані недавно, але вже, як то кажуть, понюхали пороху. Проте всі вони є наші герої. Ми дуже щиро переживаємо за них і бажаємо якнайшвидше повернутись додому живими, здоровими і, найголовніше, з перемогою.                                                                                        У ці грудневі дні перебував удома учасник АТО Валебний Микола. Ми  і запросили його до школи. Діти дуже готувались до зустрічі. Вони малювали малюнки, писали листи до учасників АТО, щоб потім передати їх з Миколою у зону бойових дій. Деякі з дітей приносили шоколадки, продукти харчування, щоб теж передати Миколі і його військовим побратимам. І от зустріч відбулася. Спочатку виступили учні, декламуючи вірші про українських воїнів-героїв. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять про тих, хто загинув під  час     бойових дій...                                                                                                             А потім був виступ гостя.

   

     Діти, затамувавши подих, слухали розповідь нашого односельця, молодого хлопця, який ще, здається, зовсім недавно ходив у школу, а зараз на його долю випало таке тяжке і почесне випробовування - боронити  нашу землю і нас від лютих загарбників. А потім були запитання від учнів, з яких можно було зрозуміти, що діти дуже переживають за долю нашої країни і наших воїнів. Звичайно всім, особливо хлопцям, дуже хотілось приміряти бронежелет,  цікавило, які види озброєнь використовують наші бійці тощо.

                  

               

       Наприкінці зустрічі учні передали свої презенти учасникам АТО і ще раз  побажали Миколі і всім-всім учасникам бойових дій якнайшвидше переможно закінчити війну і  повернутися живими і здоровими додому.