Дзвіночок кличе за парти

01.09.2014 13:51

             

1 вересня — це одне з найбільших свят у селі,  яке одночасно є і загальним для всіх, і особистим для кожного. Це свято скликає до школи не лише учнів та їх батьків, вчителів та всіх працівників школи, а й багатьох інших небайдужих сельчан, які через все своє життя несуть трепетну згадку про школу. І хоч всі розуміють, що літо закінчилося і дітям знову потрібно рано вставати,  відповідати на уроках, робити домашні завдання, але всі  в душі відчувають радісні і святкові почуття, переступаючи поріг школи вперше в новому навчальному році, а хтось — перший раз у своєму житті. Першокласники з ще не зовсім зрозумілим їм почуттям трепету ховаються за величезними букетами квітів і тримаються за руки батьків. А як хвилюються батьки, бабусі й дідусі, які розуміють, що їх малятко вже виросло і робить свій перший крок на великому шляху до знань.  І знову подвір'я  школи наповнюється білими бантами, яскравими вишиванками, різноколірними букетами і загальним радісним відчуттям того, що попереду нова сторінка життя — цікава, барвиста і повна нових знань.

 

У цьому навчальному році Межирічанський НВК  прийняв у свою дружну родину вісім маленьких "першачків": четверо хлопчиків і четверо дівчаток. А їх перша вчителька, перша шкільна "мама" - Старченко Марія Григорівна. Ми сподіваємось, що всі дітки будуть гарно вчитись і радувати своїх близьких і вчителів. Бажаємо їм доброго здоров'я і Божого благословення.

     

На святковій лінійці виступили  з привітанням Віра Л.П., директор Межирічанського НВК, Сироїд І.Д., голова Межирічанської сільської ради, Темнюк М.Я., ветеран педагогічної праці, пенсіонер, отець Йосип Холод. Як відмітили всі виступаючі, у цьому році ми розпочинаємо навчання у дуже тривожний час. В країні йде війна і, на превеликий жаль, не всі українські діти 1 вересня зможуть піти до школи. Багато наших молодих односельців, які свого часу вчились у нашій школі, зараз перебувають у зоні АТО і не можуть бути вдома із своїми рідними. Звичайно, ми дуже хвилюємось за них, хвилюємось за долю нашої держави. Але це лише зобов'язує нас добре вчитись, бо лише високоосвічені і духовнобагаті українці з сильною громадянською позицією і сильним духом зможуть збудувати багату і сильну державу, яка зможе протистояти будь-якій агресії, дати відсіч усім ворогам. 

Після лінійки в усіх класах пройшов перший урок  на тему :"Україна - єдина країна"