Пам'яті Героїв УПА

14.10.2014 14:15

          

Крізь вічність із ясних зір і свічадо тихих вод в усій земній красі та зболеній печалі світить нам материнський образ нашої України. Багато поколінь пішло на страждання, муки, смерть, щоб засвітилася зірка вільної, незалежної суверенної Держави нашої, яка поволі встає на ноги, розправляє плечі і, віримо, що близький той час, коли на нашій рідній землі, кажучи словами великого Кобзаря, врага не буде супостата... А наша вільна і могутня держава Україна займе належне їй місце серед європейських та світових держав.

Сьогодні, коли наша Україна переживає такий тяжкий момент у своїй історії, ми як ніколи розуміємо і пам’ятаємо, що для того, щоб синьо-жовтий Державний Прапор України вільно тріпотів над державними установами і закладами та вирізняв український народ серед інших, поклали і сьогодні, на жаль, кладуть свої голови мільйони українців.

14 жовтня  в Межирічанському НВК "Загальноосвітня школа І-ІІ ст. - дитячий садок" відбулась лінійка памяті воїнів УПА, 72 річницю утворення якої ми сьогодні відзначаємо.

Пізніше учні і педагогічний колектив нашого НВК взяли участь у молебні, присвяченому памяті українських воїнів-героїв, які полягли в боях за нашу рідну Україну. Після закінчення молебню взяли участь у спільному сільському сході, який відбувся біля символічної могили борцям за волю України і виступили перед громадськістю села Межиріччя.