Тиждень права

11.12.2015 15:08

     Метою виховання в молодого покоління поваги до закону і прав людини та відзначення 10 грудня Дня прав людини в школі з 07.12.-11.12.2015 року було організовано та проведено Тиждень права під гаслом «Людина і закон».

    Упродовж Тижня учителем історії та правознавства Симон П.Б. було активізовано роботу щодо правового виховання школярів та проведені бесіди, години спілкування, диспути, конференції на правову тематику. У ході заходів здійснювалось залучення учнівської молоді до правової культури, збагачення її духовного життя.

    Тиждень було розпочато уроком «Права людини», присвяченого проголошенню Загальної декларації прав людини. Класні керівники підготували і провели тематичні години спілкування на правову тематику: «Твоя правова культура» (5 клас, класний керівник – Лобай М.В..), «Всі люди народжуються вільними та рівними у своїй гідності» (6 клас, класний керівник- Лесик Н.О.), «Міжнародна інтеграція України» (7 клас, класний керівник-Шкарубська І.М.), «Знати права потрібно всім» (8клас, класний керівник- Симон П.Б.) «Я і закон» (9клас, класний керівник – Витвицька Є.М.). В бесідах з учнями класні керівники використовували приклади, інформацію з правових джерел, наводили факти, спрямовані на формування правової свідомості та навичок і звичок правомірної поведінки школярів. Також в рамках проведення Тижня правових знань відбулась зустріч з дільничим міліціонером, який розповів про правопорушення, які найчастіше скоюють підлітки і яка міра покарання за це може застосовуватись.

   При проведенні заходів були використано інтерактивні фори і методи роботи з учнями, які створюють психологічний клімат у учнівських колективах, виробляють навички і уміння правомірної поведінки, звички і вміння дотримуватися вимог права і моралі, виконання свого громадянського обов’язку у дотриманні правових норм.