Шевченківське свято

10.03.2014 09:00

            

       9 березня у приміщенні Межирічанської "Просвіти" відбувся концерт, присвячений 200-річчю з дня народження великого сина українського народу, письменника і художника Т.Г.Шевченка. Незважаючи на тривожний час, в якому перебуває наша країна зараз, на концерт в будинок "Просвіти" прийшло дуже багато мешканців села. Безсмертні пісні Т.Г.Шевченка, як і безсмертний дух нашого народу, "рвалися" на волю, їм було тісно в, здавалося, немалому будинку "Просвіти". 

  

           Концерт розпочався з молитви за Україну. У виконанні церковного хору прозвучала пісня "Боже великий, єдиний". Хвилиною мовчання вшанували пам'ять героЇв, які загинули на Майдані. Кіх Петро прочитав вірш "Мамо, не плач".     

                      А далі на сцену вийшли маленькі вихованці НВК. Вони читали вірші про великого  українського поета, співали пісні , на вірші Т.Г.Шевченка: "Садок вишневий коло хати", "Зацвіла в долині", інсценізували уривки з творів великого поета.

      Та особливо розтривожив душу вірш Т.Г.Шевченка "Розрита могила" у виконанні Анічиної Я. (9 кл.). Цей вірш, як ніколи, актуальний зараз, коли російські окупанти топчуть нашу землю і насміхаються над нашими святинями, перекручуючи реальність.

       Також дуже емоційно читали вірші про Шевченка Назарко А. (9 кл.). Серкіс А. (7 кл.), Теленько В. (7 кл.).

     Інсценізація  безсмертних творів генія українського народу про долю жінок в Україні ХІХ століття: "Наймичка", "Лілея", "Тополя", "Катерина" у виконанні учнів старших класів також не залишила в залі жодного байдужого. 

 

        Закінчився концерт  Шевченковим "Заповітом", у виконанні цілого залу. Хочеться закінчити словами великого поета: "Наша дума, наша пісня не вмре, не загине..."