Шевченківські дні

22.03.2015 17:38

       

 В березні в Україні традиційно відбуваються Шевченківські дні - дні вшанування пам'яті великого українського Кобзаря. Учні нашої школи завжди активно долучаються до відзначення цієї події. Ось і в цьому році в нашому НВК пройшла виставка учнівських малюнків і газет, присвячених творчості великого українського поета і художника. У цій виставці брали активну участь учні всіх класів. Також серед учнів старших класів був проведений конкурс на краще читання віршів Т.Г.Шевченка. А підсумком всіх святкувань, як завжди, був великий концерт у будинку "Просвіти" для учнів, батьків та всіх жителів села. У концерті брали участь також представники дорослих колективів будинку "Просвіти". І хоч зараз дуже тривожний час у нашій країні, та Шевченківська поезія, Шевченкова пісня є надзвичайно актуальна. Вона надихає і кличе до боротьби, вона оспівує нашу любу неньку Україну і вчить любити своєю рідну землю так, як любив її Великий Тарас.

           

  Цього дня у будинку "Просвіти" зібралось дуже багато людей. У виконанні хору прозвучало "Честь Тобі, Кобзарю, славний" та "Реве та стогне Дніпр широкий"... А потім на сцену вийшли діти: спочатку найменші, а потім - більші і ще більші... Всі вони розповідали вірші Кобзаря, і про Кобзаря, а також співали пісні.

             

      У виконанні старшокласників були інсценізовані уривки із  Шевченкової "Лілеї", "Катерини", "Тополі", "Гайдамаків". Дуже емоційно прозвучав уривок з поеми Т.Г.Шевченка "І мертвим, і живим, і ненародженим..." у виконанні учня 8 класу Теленька Василя. Роль молодого Тараса Шевченка у одній із сценок дуже гарно зіграв учень 9 класу Михальський Михайло.

    Хочеться відмітити, що цей виступ показав, що у школі є дуже багато талановитих дітей. Чудово справились зі своєми ролями Серкіс Аліна (8 кл.), Кващишин Юля (9 кл.),Пелех Оля (7 кл.), Старченко Катя (7 кл.), Жуліков Микола (7 кл.), Перетятко Юра (7 кл.), Жук Аліна (6 кл.), Лесик Володя (6 кл.), Войцеховська Діана (6 кл.), Перетятко Богдан ( 6 кл.).