Тиждень української мови

14.11.2015 12:29

                             

      Протягом 09 -13 листопада в Межирічанському НВК "ЗШ І-ІІ ст. - дит. садок" проходив тиждень, присвячений Дню української писемності та мови. Відкриття  відбулося загальношкільною інформаційною   лінійкою " Рідна мова!", яку підготували  учні 5-9 класів.

                        

    Вчитель української мови та літератури Лобай М.В. підготувала КВК " Слово рідне, хто без тебе я?», який був проведений між учнями 8-9 класів, конкурс «А я просто українка, україночка», в якому взяли участь учні 5-7 класів. Цікавими і захоплюючими були різноманітні мовні завдання, питання на знання прислів'їв, приказок. Учні  весь тиждень були активні, розгадували цікаві ребуси та загадки,  брали участь у  вікторинах та конкурсах,   малювали стінгазети, малюнки на мовну тематику "Любіть Україну і мову її солов’їну» . Також протягом цього Тижня школярі мали змогу перевірити свої знання з мови, взявши участь у І етапі Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика.

         

         

      Завершився тиждень святковим концертом « Мово моя барвінкова, диво калинове», у якому взяли активну участь учні 1-9 класів. 

           

     Учасників заходу директор школи Віра Л.П. привітала зі святом української писемності та мови і сказала: " Мова - одне з найцінніших надбань, які створили й залишили нам наші попередники. Мова – це душа нації, її генетичний код, у її глибинах народилося багато того, чим може гордитися наш народ". Вона закликала учнів гордитися тим, що ми українці, що ми розмовляємо українською мовою, берегти, плекати її і передати у спадок своїм нащадкам.