Тиждень української мови

25.02.2017 09:37

 З 20 по 24 лютого 2017 року в Межирічанському НВК відбувся Тиждень української мови.

      Відкриття Тижня відбулося в понеділок. На лінійці було повідомлено план проведення заходів до Тижня рідної мови. В усіх класах пройшла  інформаційна хвилинка «Українська мова – мова української нації».

       В рамках проведення Тижня в усіх класах було  проведено  тематичні  уроки «Мова – духовна  скарбниця нашого   народу», « Мово рідна, мово калинова…»  та вікторини «Плекайте мову - цвістимуть слова». Учні  школи взяли активну участь у  інтелектуальній грі « Мову рідну ми вивчаємо», та грі-конкурсі « Щасливий випадок».

    Цікаво і змістовно було проведено  інтелектуальну гру для учнів 5-6  класів "Як ми знаєм рідну мову", де учні мали можливість перевірити свої знання за допомогою конкурсів, кросвордів, шарад, ребусів.

     Відбувся «Конкурс літературного читання віршів», у якому учні змагалися за першість. Враховувалась артистичність, виразність декламування, вміння передати настрій ліричного героя.

    Відбувся випуск стінгазет.

   Закінчився тиждень святковим концертом « Як я люблю тебе, моя співуча українська мово!»

Заходи, проведені впродовж  Тижня української мови,  були цікаві і різноманітні. Вони сприяли розвитку творчої активності, поглибленню знань з рідної мови, формуванню активної життєвої позиції учнів. Під час проведення заходів учні отримали багато нової та цікавої інформації. А в процесі виконання поставлених завдань, зуміли продемонструвати свої творчі здібності. Добре, що вдалось залучити до активної роботи всі учнівські колективи. Особливу ініціативу проявили учні 6  та 9 класів.